Kolač sa sušenim brusnicama, šalica čaja, dobar film... Ako vam to zvuči primamljivo, isprobajte odmah ovaj odličan recept. Priprema i pečenje trajat će otprilike sat vremena, ali imajte na umu da bi se kolač trebao u potpunosti ohladiti prije rezanja jer će se u suprotnom mrviti.
Kolač možete čuvati dva dana u posudi s poklopcem, iako vjerujemo da će se pojesti još prve večeri. U slast!
Kruh sa suhim brusnicama
Sastojci:
250 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode
1 žlica narančine korice
Prstohvat soli
40 g maslaca
150 g šećera
1 jaje
180 ml narančinog soka
100 g sušenih brusnica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za kruh obložite papirom za pečenje. U veću posudu prosijte brašno pa ga pomiješajte s praškom za pecivo, sodom, soli i koricom naranče. U drugoj posudi izmiksajte maslac sa šećerom pa dodajte jaje i miksajte sve dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta. Potom drvenom žlicom umiješajte suhe sastojke, a na kraju i brusnice.
Prelijte smjesu u pripremljeni kalup i zagladite. Pecite 45-60 minuta, a ako primijetite da prebrzo poprima smeđu boju, prekrijte aluminijskom folijom. Provjerite čačkalicom je li kolač gotov pa ga izvadite i pustite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.