Banana i breskva, grožđice, malo ruma i čokolade... Zvuči dobro, nije li tako? Sve navedene sastojke samo trebate umotati u aluminijsku foliju, staviti na roštilj i pričekati da voće omekša.
Ovaj brzinski desert možete poslužiti u desertnim čašama sa žlicom šlaga ili pak kuglicom sladoleda od vanilije. Za još bolji konačni dojam, dodajte nekoliko listića svježe mente.
Voće s roštilja
Sastojci:
1 banana (ne previše zrela)
2 breskve
50 g tamne čokolade
1 žlica grožđica
1 žlica ruma
Priprema:
Banane ogulite i prepolovite ih na pola ih pa narežite još po dužini na četiri dijela. Breskve operite i narežite na kriške. Položite voće na komad aluminijske folije, prelijte s malo ruma, pospite grubo nasjeckanom čokoladom i prelijte žlicom ruma. Napravite paketić od folije pa ga stavite na roštilj na slabiji žar, nakon što završite s pečenjem mesa i povrća. Ostavite na roštilju dok voće ne omekša, a čokolada se otopi. Poslužite toplo!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.