Ako imate slobodan vikend i malo vremena na raspolaganju, iskoristite ga za pripremu dobre stare riže na mlijeku. Ovog puta su u kombinaciji i jagode kuhane u vinu, što znači da ova poslastica može poslužiti kao vrhunski desert.
Priprema traje, ali dobra je vijest da nećete morati puno skakutati oko štednjaka. U slast!
Riža na mlijeku s jagodama
Sastojci:
100 g maslaca
1 štapić cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g riže
130 g smeđeg šećera
1,5 l mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
500 ml rose vina
1 štapić vanilije
100 g šećera
10 velikih jagoda
Priprema:
U većoj posudi rastopite maslac, dodajte štapić cimeta pa pričekajte da maslac posmeđi. Potom dodajte rižu, promiješajte, pa ulijte mlijeko i vrhnje. Pričekajte da proključa, a potom do kraja smanjite vatru, poklopite i pustite da krčka dulje vrijeme, dok riža ne omekša i puding ne postane kremast.
Za to vrijeme u većoj posudi pomiješajte vino sa šećerom i štapićem vanilije. Pustite da krčka 10-ak minuta pa dodajte narezane jagode. Ugasite vatru i pustite da jagode odstoje u vinu dok se ne ohlade. Polovicu vina odvojite i reducirajte u gusti sirup. Puding poslužite u čaši s jagodama i sirupom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.