Ako vam na druženje dolazi ekipa, a u hladnjaku imate mjericu svježih trešanja, počastite ih najkremastijim browniejima.
Priprema s pečenjem traje otprilike pola sata, ali imajte na umu da se brownieji trebaju ohladiti prije rezanja. Preporučujemo da ih poslužite s kuglicom sladoleda!
Brownies s trešnjama i čokoladom
Sastojci:
350 g tamne čokolade
250 g maslaca
3 jaja (L)
250 g smeđeg šećera
100 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
100 g svježih trešanja
150 g nasjeckane mliječne čokolade
Priprema:
Rastopite tamnu čokoladu i maslac na pari pa ostavite sa strane da se malo ohladi. Za to vrijeme izmiksajte jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu pa u to umiješajte otopljenu čokoladu. Potom drvenom žlicom umiješajte mješavinu brašna i praška za pecivo, a na kraju dodajte i trešnje bez koštica te grubo nasjeckanu mliječnu čokoladu.
Smjesu rasporedite u četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Zagladite i pecite otprilike 25 minuta. Pričekajte da se ohladi prije rezanja. U slast!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.