Pet minuta posla i pola sata pečenja dijele te od odlične slastice sa zobenim pahuljicama i džemom od jagoda. Naravno, možete upotrijebiti bilo koji džem koji vam se nađe pri ruci, poput višnje, šljive ili maline. Uz to, u crumble možete dodati i nasjeckane oraščiće. U slast!
Kolač s džemom od jagoda
Sastojci:
150 g glatkog brašna
100 g zobenih pahuljica
90 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
170 g rastopljenog maslaca
300 g džema od jagoda
Priprema:
Pomiješajte glatko brašno, prašak za pecivo, zobene pahuljice, šećer, vanilin šećer i sol. Prelijte rastopljenim maslacem pa prstima izradite mrvičastu smjesu. Veći dio smjese utisnite u dublji četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Premažite džemom pa pospite ostatkom mrvičaste smjese.
Pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se ohladi, narežite na kocke i čuvajte u posudi s poklopcem.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.