Zalihu omiljene mliječne čokolade iskoristite za pripremu odlične torte! Uz čokoladu, trebat ćete samo još četiri jaja. Poslužiti je možete uz kuglicu sladoleda od vanilije i svježe bobičasto voće. U slast!
Čokoladna torta od dva sastojka
Sastojci:
250 g mliječne čokolade
4 jaja (M)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a okrugli kalup dobro namastite. Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, te ih istucite u čvrsti snijeg. Umiješajte žumanjke, jedno po jedno, u rastopljenu čokoladu. U čokoladu špatulom postepeno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Prelijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi pa izvadite iz kalupa. Po želji pospite sa šećerom u prahu i servirajte sa sladoledom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.