U pripremi ovog recepta trebat će vam eritritol, prirodni zaslađivač koji je odlična alternativa šećeru. Okusom je vrlo sličan bijelom šećeru, no razlikuje se po tome što mu je kalorijska vrijednost ravna nuli. Dobro zvuči, zar ne?
Pripremite kalup za 12 muffina i bacite se na pečenje.
Keto čokoladni muffini
Sastojci:
100 g bademovog brašna
60 g kakaa u prahu
100 g eritrita
1 ½ žličice praška za pecivo
1 žličica ekstrakta vanilije
3 jaja
80 ml vrhnja za šlag
80 g maslaca
80 g čokoladnih kapljica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i pripremite kalup za muffine ili 12 silikonskih košarica. U zdjeli pomiješajte bademovo brašno, kakao, eritrit i prašak za pecivo. Dodaje ekstrakt vanilije, jaja, vrhnje za šlag te sve dobro sjedinite. Maslac rastopite, kratko pričekajte da se ohladi pa umiješajte u smjesu. Ubaciti i čokoladne kapljice pa lagano promiješajte.
Ravnomjerno rasporedite smjesu u kalup za muffine i stavite u pećnicu na 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se kratko ohlade pa servirajte.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.