Frose je, najjednostavnije rečeno, smrznuti, izblendani rose s voćem. Najčešće se upotrebljava bobičasto voće, ali dobar su odabir i mango, lubenica i breskve. Ovaj smo se puta opredijelili za jagode.
Frose je gotov i spreman za serviranje za tri minute, a poslužit će kao koktel i desert. Ako želite, možete dodati i malo vodke. U slast!
Frose
Sastojci:
750 ml rose vina
850 g smrznutih jagoda
3 žlice soka od limete
3 žlice agavinog sirupa ili meda
Priprema:
Sve sastojke izblendajte u glatku smjesu. Poslužite odmah ili prelijte u kalupe za led i zamrznite. Ako se odlučite za zamrzavanje, kocke frosea samo kratko izblendajte prije posluživanja.
Poslužite u čašama za koktel, sa svježim jagodama i tankim kriškama limete.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.