Sirove torte bez pečenja najčešće se pripremaju se od veganskih sastojaka. Ne sadrže jaja, mlijeko, brašno, pa ni šećer, a kao zamjena su namirnice poput avokada koji je bogat dobrim masnoćama i može zamijeniti ulje ili maslac, med ili javorov sirup kao zamjena za šećer, a bademi su u ovom slučaju zamjena za brašno.
Sastojci
Za koru:
1 šalica badema
1 šalica suhih smokava
3 žlice kakaa
1 žlica javorovog sirupa ili meda
Za zelenu kremu:
1 avokado
100 g indijskih oraščića
3-4 žlice javorovog sirupa ili meda
1 žlica kokosovog ulja
metvica
Za čokoladnu glazuru:
50 g indijskih oraščića
2 žlice kakaa
100 ml vode
50 g čokolade bez šećera
2 žlice kokosovog ulja
Recept za sirovu tortu
Izmiksajte
U blenderu ustisnite bademe, pa dodajte smokve i nastavite blendati. Zatim sipajte kakao i med ili javorov sirup i sve sastojke dobro sjedinite.
Ostavite da odstoji
Utisnite u kalup i stavite u hladnjak da se dobro stegne.
Izmiksajte
Zatim u blenderu ispasirajte očišćeni avokado, dodajte indijske oraščiće, med ili javodorov sirup, kokosovo ulje i metvicu. Sve dobro izmiksajte u blenderu i prelijte preko biskvita. Stavite u hladnjak.
Napravite glazuru
Zatim izblendirajte indijski oraščić, pomiješajte s vodom i istopljenom čokoladom i kakaom. Ulijte kokosovo ulje i promiješajte.
Ostavite da odstoji
Prelijte preko kreme, a onda stavite u hladnjak na 3 sata.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.