Jabuka je kao kraljica voća najčešće pristuna u slasticama tijekom cijele godine. Ovo zdravo voće donosi mnoge dobrobiti zdravlju, a savršeno paše u štrudle, pite, muffine, crumble, a slaže se i s pudingom u kremastim kolačima, banana kruhu ili fritulama. Jabuke možete dodati i u običan biskvit ili staviti na prhko tijesto i zapeći u pećnici kao galletu, a imamo i recept za kolač s nevidljivim jabukama o kojem svi pričaju. Kad baš ne želite paliti pećnicu, a želite brzi desert, onda je za vas palačinka kolač s jabukama iz tave.
Želite li jednostavan kolač koji se priprema u nekoliko minuta, najbolji izbor je preokrenuti kolač s jabukama.
Sastojci
- 4 jabuke
- 2 jaja
- 1,5 šalica šećera
- 1 jogurt
- 1/2 šalice ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 šalice brašna
- korica od limuna
- cimet
Recept za prevrnuti kolač od jabuka
Narežite jabuke
Lim za pečenje obložite papirom i pospite šećerom. Na šećer poslažite oguljene i deblje narezane jabuke. Pospite cimetom.
Izmiksajte
Pomiješajte sastojke za biskvit, a u smjesu na samom kraju dodajte tučene bjelanjke. Smjesu prelijte preko jabuka.
Pecite
Pecite oko pola sata na 190 stupnjeva.
Okrenite
Gotov kolač preokrenite na pladanj na kojem ćete ga poslužiti.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.