Torta od čokoladnog moussea i likera od kaveje spoj koji u ustima stvara nezaboravni okusni doživljaj. Ovaj recept nudi jednostavne korake za pripremu neodoljive poslastice koja će sigurno oduševiti vaše goste.
Sastojci:
- 175 g čokoladnih keksa
- 85 g maslaca
- 400 g čokolade za kuhanje
- 600 ml vrhnja
- 60 ml likera s okusom kave
- kakao prah
Priprema:
Namastite tepsiju promjera 20 cm. Podlogu i strane obložite papirom za pečenje. U sjeckalicu stavite 175 g običnog čokoladnog keksa. Procesirajte dok smjesa ne nalikuje finim krušnim mrvicama. Dodajte 85 g maslaca, otopljenog. Procesirati dok se ne sjedini. Pritisnite smjesu preko dna posude. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
U međuvremenu stavite 400 g čokolade za kuhanje, nasjeckane u veliku zdjelu otpornu na toplinu, iznad lonca s kipućom vodom. Miješajte metalnom žlicom 10 minuta ili dok se smjesa ne otopi i postane glatka. Maknite s vatre. Ohladiti 10 minuta.
Mikserom istucite 600 ml gustog vrhnja i liker s okusom kave dok ne dobijete mekane vrhove. Smjesu vrhnja umiješajte u čokoladu. Prelijte čokoladnu smjesu preko baze u pripremljenu posudu. Zagladite lopaticom. Stavite u hladnjak na 3 sata ili dok se ne stegne. Pospite kakaom u prahu, u prah.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.