Ekler torta vrlo je brz i jedostavan desert bez pečenja. Desert svojim okusom jako podsjeća na eklere zato i nosi ime ekler torta. Najbolje ga je napraviti dan prije kako bi se svi sastojci proželi, a krema stisnula. U nastavku teksta možete pronaći video za detaljni opis recepta.
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 50 g šećera
- 10 ml ekststrakta vanilije
- 100 g šlaga
- 400 g petit keksa
Glazura:
- 80 g šećera
- 15 g kakaa
- 20 ml mlijeka
- 50 g maslaca
Priprema:
Na dno vatroslavne posude stavite kekse. Mlijeko zagrijte na vatri sa šećerom, ekstraktom vanilije i pudingom. Cijelo vrijeme miješajte pjenjačom. Kada je puding gotov ostavite ga da se ohladi. Nakon što se ohladi umiješajte šlag u puding. Zatim pola smjese stavite na kekse, pa opet kekse, pa kremu i na kraju kekse. Za glazuru u lonac pomiješajte mlijeko, šećer i maslac, otopite i dodajte kakao. Prelijte preko keksa, ostavite da se ohladi u hladnjaku na 2 sata ili ostavite preko noći.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.