Lagana ljetna voćna torta s piškotama idealan je izbor za tople dane kada želite nešto lagano, osvježavajuće i jednostavno za pripremiti. Kombinacija svježeg voća, laganog svježeg sira i hrskavih piškota čini ovu tortu savršenom za svaku prigodu, bilo da je riječ o obiteljskom okupljanju, rođendanu ili vikend druženje.
Sastojci:
- 5 listića bijele želatine
- 300 g crvenog ribizla
- 500 g punomasnog svježeg sira
- 125 ml mlijeka
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 dcl ruma
- 50 g cornfleksa
- borovnice i maline (ukras)
Priprema:
Namočite želatinu u hladnoj vodi. Bobičasto voće operite, očistite, ocijedite i obrišite kuhinjskim papirom. Izmiksajte sir, mlijeko, šećer, vanilin šećer i rum. Želatinu otopite na laganoj vatri, umiješajte joj dvije žlice smjese od sira pa sve zajedno umiješajte u ostatak kreme. Lagano primiješajte cornfleks i ribiz.
Uz rub kalupa poslažite piškote, ulijte kremu od sira, poravnajte površinu i stavite u hladnjak na oko pola sata.
Ukrasite bobičastim voćem pa maknite rub kalupa od torte.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.