Mekani trokutići od lisnatog tijesta prava su poslastica za čiju pripremu vam treba svega pola sata. Jednostavni su za napraviti, a možete ih jesti kao doručak ili kao užinu uz popodnevnu kavu. U nastavku teksta pronađite video s detaljnim prikazom kako do mekanih trokutića od jabuka i cimeta.
Sastojci:
- paket lisnatog tijesta
- žumanjak
Nadjev:
- 50 g maslac
- 1-2 žličice cimeta
- 30 g smeđeg šećera
- 2 jabuke
- 30 g šećera
- 1 žličica cimeta
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Miksajte svoje sasatojke za nadjev i rasporedite po lisnatom tijestu. Zarolajte ga i lagano pritisnite, izrežite na trokute. Položite ih na papir za pečenje na tepsiji, premažite žumanjkom i pecite 20-25 minuta dok ne porumene.
Nakon što se ispeku, uvaljajte ih u cimet šećer.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.