Trenutno smo u toplinskom valu i nema boljeg osvježenja od ledenih slastica, a za ljubitelje sladoleda koji traže malo raskošnije recepte, predlažemo ukusnu sladolednu tortu. Priprema je jednostavna, a okus je očekivano - božanstven.
Recept za sladolednu tortu
Sastojci:
600 ml mlijeka
3 žlice šećera
3 žlice gustina (kukuruznog škroba)
vanilin šećer
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
petit keksi umočeni u mlijeko
ribana čokolada
Priprema:
U mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i gustin te promiješajte. Zakuhajte i neprestano miješajte dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte s šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu pa izmiksajte.
U tepsiju posložite red keksa umočenih u mlijeko pa namažite kremu, pa opet kekse pa kremu. Pospite ribanom čokoladom i ostavite da se ohladi.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.