Počela je sezona omiljenih jesenskih plodova - kestena, a jedna od najpopularnijih deserata na žlicu je kesten pire. Odlično paše uz šlag, ali i kao sastojak za torte ili kolače. Saznajte kako ga pripremiti.
Sastojci:
- 1 kg kestena
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 50 g šećera
- 2 žličice ruma
Priprema:
Kestene skuhajte u vodi i ogulite te ih sameljite. Ulijte mlijeko, dodajte šećer i rum i kuhajte dok kesteni ne upiju mlijeko i sve se miješajući sjedini. Ako vam se čini da je smjesa pregusta dodajte još mlijeka, a ako je prerijetka još malo kuhajte. Kad su kesteni upili mlijeko i stvorila se gusta smjesa, propasirajte je kroz stroj za mljevenje mesa i napravite rezance. Ako ne želite rezance, smjesu umutite mikserom da dobijete jednoličnu smjesu. Ukrasite šlagom i poslužite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.