Obožavate čokoladne kolače, ali pazite na unos masti? Ovu poslasticu možete pripremiti i s vodom. Za glazuru može poslužiti crna čokolada, a možete skuhati i kakao s malo vode i vanilin šećerom.
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 3 žlice pekmeza (po želji)
- prašak za pecivo
- 1,5 šalica šećera
- 2 šalice vode
- žličica cimeta
Foto: Shutterstock
Za glazuru:
- crna čokolada ili 2 žlice kakaa
- vanilin šećer
- malo vode
Priprema:
Pomiješajte šećer i vodu pa dodajte sve sastojke i dobro ih izmiksajte. Manju tepsiju obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu pa pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Kolač prelijte glazurom od čokolade.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.