Počela je sezona kuhanog vina, vruće čokolade, punča i drugih ukusnih napitaka koji savršeno pašu uz toplu dekicu i naslonjač, ali i blagdanske domjenke i zabave. Volite li bijelu čokoladu, pripremite anđeoski liker.
Sastojci:
- 160 g bijele čokolade
- 20 g šećera
- 400 ml slatkog ili neutralnog vrhnja
- 350 ml amaretta
- 1 jaje
Priprema:
Čokoladu otopiti na pari, pa dodati šećer. Kad se rastopi ulijte vrhnje, promiješajte pa amaretto. Na kraju dodajte razmućeno jaje. Kratko prokuhajte i ulijte u sterilizirane boce. Čuvati u hladnjaku do mjesec dana.
Pripremu pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.