Uobičajeno se tjestenina nakon kuhanja procijedi, a mnogi ju i malo isperu, no to je greška. Također voda od kuhanja tjestenine se ne bi trebala bacati, posebno ako pripremate umak.
A tjesteninu ne biste trebali ispirati jer njezina površina sadrži škrob koji pomaže da se bolje spoji s umakom. Talijani, poznati po svojoj ljubavi prema tjestenini i umijeću kuhanja, tjesteninu ne peru. To je zato jer najčešće koriste tjesteninu od durum pšenice koja sadrži minimum škroba.
No i slavni kuhar Jamie Oliver ne ispire tjesteninu. Saznajte zašto tjesteninu ne trebate kuhati u vodi i kako ćete tako uštedjeti vrijeme i pranje suđa, a bit će ukusnija.
Postoje iznimke, naime ako tjesteninu nećete jesti odmah, već je planirate čuvati u hladnjaku, možete je oprati. Kvalitetnu tjesteninu od durum pšenice nije potrebno prati.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.