Uobičajeno je da se jetrica posipaju sodom bikarbonom, namaču u mlijeku, kao i u octu. Možete odabrati bilo koju od ovih metoda, ali postoji i nekoliko trikova za koje možda niste znali. Drugi način da jetra postane mekana i sočna je da se marinira u mineralnoj vodi.
1. Hoće li jetrica ispasti mekana uvelike ovisi o načinu odmrzavanja. Poanta je da se odmrzava polako, na donjoj polici hladnjaka.
2. Meso trebate narezati na velike komade. Ako ga narežete na sitne komadiće, pustit će sav sok i samim time bit će tvrd.
3. Prilikom prženja jetrica se moraju često okretati ili miješati. Također, ne smijete ih pržiti na jakoj vatri.
Izvor: StvarUkusa
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.