Kod kuhanja umaka od rajčice savjet je dodati i malo šećera, ali Talijani imaju drugo rješenje. Vrhunski talijanski kuhari koriste tamnu čokoladu kad pripremaju jela s umakom od rajčice. Druga opcija je dodati kakao prah, ali nikako ne dodavati šećer, jer se ne postiže isti učinak.
Isprobajte recept za savršenudomaću šalšu ili umak od rajčice.
U videu pogledajte kako jednostavno dodati tamnu čokoladu ćufte u umaku od rajčica.
Dodavanjem tamne čokolade u umak dolazi do izražaja bogatstvo i toplina jela, a uz to se malo smanjuje kiselost rajčice - to je trik kojim se mnogi služe i čest je u mnogim jelima. Dovoljno je ubaciti jednu ili dvije kockice čokolade.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.