Za sarmu se može reći da je kraljica zimskih jela na žlicu, a kuha se od kad počne sezona kiselog kupusa pa tijekom cijele zime. Mnogima je obavezna na blagdanskom stolu, a najukusnija je u dane poslije Božića, nakon bogatog stola s pečenkom i raznim mesom i puno kolača.
Recepata za sarmu ima puno, svatko ima neki svoj trik i dodatak za najbolji okus, tako smo vam prenijeli i savjete poznatog domaćeg kuhara Tomislava Špičeka za najbolju sarmu.
Sarma ne smije biti suha, a zaprška je ono što jelu daje gustoću i onaj najbolji okus jela na žlicu. Saznajte kako napraviti savršenu zapršku za sarmu.
Potrebna vam je ista količina brašna i maslaca ili ulja. Otopite maslac na srednjoj ili nižoj temperaturi te otopljenom maslacu dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Miješajte još oko 5 minuta, dok boja ne postane blijedo žuta.
Takvu zapršku ulijte u sarmu 10 minuta prije kraja kuhanja uz miješanje.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.