Prave američke palačinke i vafle je gotovo nemoguće pripremiti bez jedinstvenog, ali pristupačnog sastojka - mlaćenice ili buttermilka. Riječ je zapravo o produktu koji preostaje nakon izrade maslaca. Nutritivno je bogata, dobra za probavu, ali znatno pridonosi i prozračnosti tijesta te ublažava okuse. U posljednje je vrijeme mlaćenica dostupna u većim supermarketima, specijaliziranim trgovinama i mljekarama. No, ako se neobjašnjiva želja za slatkim javi u nezgodnom trenutku, i odlazak u trgovinu nije opcija, pripremite funkcionalnu zamjenu od samo dva sastojka.
Mlaćenicu možete zamijeniti mješavinom mlijeka i limunovog soka ili pak bijelog octa. Na 200 ml mlijeka dovoljna je jedna žlica odabrane kiseline. Promiješajte i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi 10-ak minuta, a potom iskoristite u receptu baš kao što biste i mlaćenicu. U slučaju da ne konzumirate kravlje mlijeko, možete upotrijebiti bademovo, kokosovo ili sojino.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.