Prije svega, čišćenje kuhala za vodu je obavezno, osim ako ne uživate u komadićima kamenca koji se nakupljaju po stijenkama tijekom upotrebe. Trebali biste ga temeljito očistiti najmanje četiri puta godine, a u idealnom slučaju jednom mjesečno. Uz to, vanjski biste dio trebali pobrisati svaki dan te temeljito oprati jednom tjedno.
Možda zvuči komplicirano, ali zapravo je riječ o vrlo jednostavnim postupcima koji će vam lako ući u naviku. Nećete morati uložiti novac u dodatna sredstva za čišćenje niti uložiti puno vremena.
Sastojci za čišćenje:
alkoholni ocat
soda
sredstvo za pranje suđa
Postupak:
1. Napunite kuhalo za vodu do polovice mješavinom vode i octa u omjeru 1:1. Pričekajte da mješavina prokuha pa ostavite da odstoji pola sata.
2. Isključite iz struje pa dobro isperite unutrašnjost. Namočite mekanu spužvicu u ocat pa pažljivo izribajte ostatke kamenca koji je ostao na stijenkama kuhala ili grijačima pa ponovno isperite.
3. Vlažnu krpicu umočite u sodu bikarbonu pa pažljivo prebrišite vanjski dio kuhala. Pobrišite čistom vlažnom krpicom, ulaštite – i kuhalo je spremno za ponovno korištenje!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.