Za najmekanije dizano tijesto, dodajte mu neke od ovih sastojaka, no pazite da ne dodate previše jer tako možete pokvariti tijesto.
Kiselo vrhnje
Ako u tijesto dodate kiselo vrhnje ono će ga omekšati i pecivo će biti mekano i svježe danima nakon pečenja.
Ulje
Ulje ima isti učinak kao kiselo vrhnje, ali također daje tijestu ugodan okus i miris.
Foto: Shutterstock
Jaja
Dodavanjem jaja u tijesto ojačava se njegova struktura, a ona pomažu da unutrašnjost peciva ostane vlažna.
Jogurt
Jogurt ima isti učinak kao i kiselo vrhnje, što znači da će peciva biti mekana i svježa danima ako u tijesto dodate ovaj sastojak.
Izvor: Stvar Ukusa
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.