Bijelo meso često se nalazi na jelovniku naših obitelji. Međutim, ako ste probali razne marinade, možda vam je već dosadilo pripremati piletinu na uvijek isti način. Vrijeme je da isprobate ispeći pileće filee s bosiljkom i limunom prema receptu youtuberice Lauren in the Kitchen.
Bijelo meso s bosiljkom i limunom u bijelom vinu
Sastojci:
- 4 do 6 komada filea pilećeg bijelog mesa
- ulje za prženje
- 120 g brašna
- 1/2 čajne žličice začinskog bilja
- 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
- 1 luk, vrlo sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 120 ml bijelo vina
- 160 ml pilećeg temeljca
- sok cijelog limuna
- nekoliko listova svježeg bosiljka
- sol po želji
- papar po želji
Priprema:
1. Kako biste pripremili bijelo meso na ovaj način, prvo dodajte ulje u veliku tavu i ostavite da se zagrije na srednje jakoj vatri. U međuvremenu začinite brašno s malo bijelog luka i začinskog bilja, solju i paprom, začinite i bijelo meso s obje strane, zatim uvaljajte u brašno i ostavite sa strane. Kad je ulje zagrijano, dodajte meso u vruće ulje i pržite dok ne porumene s obje strane pa izvadite na tanjur i bacite ulje.
2. U istu tavu dodajte maslac i maslinovo ulje s lukom i češnjako, popržite nekoliko minuta dok blago ne porumene, zatim dodajte vino, ostavite da se smanji za pola, dodajte pileći temeljac i limun pa kad počne ključati začinite s malo soli.
3. Vratite piletinu i krčkajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne. Pospite svježim bosiljkom i uživajte!
Cijeli video možete pogledati ovdje.