“Jesen i zima meni osobno donose određene radosti u kuhinji, predstavljamo prvi dio jesensko-zimskog menija, do proljeća ćemo još nekoliko puta nadopunjavati meni, a na njemu će se naći još svašta zanimljivo . Želimo da našim gostima nikad ne bude dosadno i da uvijek mogu probati nešto novo. Naravno, neka signature jela koja su omiljena među našom publikom poput lososa na kvinoji ne mičemo iz karte jer bi mogla nastati prava pobuna. Guste i kremaste juhe, kreme i pirei od korjenastog povrća, kisele kombinacije povrća, spora i duga kuhanja velikih komada mesa, sve je to inspiracija za novi meni. Namirnice su poznate, ali uvijek u njima tražim nešto novo i pokušavam dobiti neku drugu dimenziju okusa. To je kao i sex, sve već unaprijed znamo, ali ipak se trudimo dodati još nešto novo da bi bilo zanimljivo”, kaže Mario Mihelj, chef kuhinje u zagrebačkom restoranu El Toro. 

Predstavljen jesenski meni restorana El Toro
Story 

Njegova kombinacija domaćih i latinoameričkih namirnica u jesenskoj verziji donosi predjela Korean beef tacos, tacos s mariniranim listićima teletine, ljubičasti kupus, mladu salatu i jogurt dresing, zatim tunu tiradito (mariniranu svježu tunu na kremi od indijskih oraščića i kumina, s marinadom od bilja i agruma, uljem mladog luka i garnishem svježeg povrća i bilja), beef carpaccio te ražnjiće od black tiger kozica s hrskavim kikirikijem, listom korijandera, limetom i slatko-ljutom majonezom. Tu je i prava jesenska juha od muškatne bundeve s karameliziranim čili orasima, bučinim uljem i kremom od gorgonzole dulce.

Predstavljen jesenski meni restorana El Toro
Story 
Predstavljen jesenski meni restorana El Toro
Story 

Prave senzacije nalaze se među glavnim jelima, tako se na meni vratila varijanta glaziranih iberico obraza koji su brezirani te zapečeni i idu uz kremasti pire od muškatne buče, cvjetove brokule iz woka, mladu salatu i demi-glace umak. Tu je i Double black burger, burger od black angus beefa i obraza crne svinje s cheddar sirom, mango rum bbq umakom, kremom od kikirikija i pancete, ukiseljenom ljutikom i mladom salatom. Tu su i domaći ravioli punjeni kozicama, koprom i ginom, na kremi od brokule, limuna i indijskog oraščića s mladom salatom i pecorino sirom, a na meniju se našlo i jedno rustikalno jelo koje iznenađuje prije svega svojim domaćih izgledom, ali savršenim okusom - janjeći zapečeni cassarole - janjeća koljenica zapečena s korjenastim povrćem, te kremastim palenta s biljem i mascarpone sirom. Novost je i zapečeni jastog iz krušne peći s grill mariniranim povrćem i mladom salatom, dresing s pečenim češnjakom i dimljenom paprikom, a od velikih komada mesa tu je i Tomahawk steak, dozrio 21 u mokrom zrenju. 

Nije samo jesenski meni novitet kod El Tora, nakon ljetne stanke predstavili su i novog pastry chefa Luku Soptu koji je u sklopu novog menija predstavio i jesenske slastice pa tako dio novog menija čine i mango lješnjak (mousse od lješnjaka i karamele, krema i pire od manga, biskvit s krem sirom), te kesten čokolada (krema od kestena u hrskavoj čokoladnoj glazuri, čokoladna krema s narančom, pire od kruške i prhko čokoladno tijesto), a svoje mjesto na karti je našao i donut s kremom od bijele čokolade i limete, pistacijom i coulisom od borovnica koji je predstavljen u s klopu street food festivala Food Film Festival Zagreb. 

Predstavljen jesenski meni restorana El Toro
Story 
Predstavljen jesenski meni restorana El Toro
Story 

Tijekom predstavljanja novog menija spomenut je i novi program srijedom “Tacos i sliders Wednesday” koji će svake srijede donositi okuse neke zemlje. Meni će uključivati dva tacosa i dva mini burgera (slidera) po osobi.

Fotografije: Mateja Vrčković