Lako je tako: juneće obraze navečer staviš u pećnicu na 75 stupnjeva i kad se probudiš, jelo je gotovo. Ti sporo pečeni juneći obrazi bili su zvijezda ručka u čepinskom restoranu Crna svinja na kojem nam je šesteročlana ekipa Marinka Rotima u suradnji s shefom Marijom Čepekom predstavila jesenski meni. Nije, naravno, tako jednostavno. Obraze su devet sati kuhali u dubokoj masnoći pa poslužili na marmeladi od plavih šljiva i kave s kroketima od bundeve. Meso se topilo, prilozi su grijali, a vino, Frankovka Goldberg 2012. iz Belja, stvaralo je ravnotežu.

Među prvima smo kušali jesenski meni restorana Crna svinja
Bakhov sin Ivo Kozarčanin 

Prethodila su jela od crne slavonske svinje u skladu s nazivom dobro osmišljenog i, pokazalo se, vrlo dobro posjećenog objekta čija je terasa i početkom tjedna bila puna. Počelo je suhim mesom: pršutom, bijelom slaninom, konačno pristojno rezanim kulenom, što znači da je tanak nekoliko milimetara, a ne proziran, buđolom, salamom, sušenom pečenicom te odličnim čvarcima kuhanima tog jutra i pjenušcem Tomac Diplomat koji nam je bio i piće dobrodošlice. Ocjenjivali smo i je li bolji chutney od jabuke (jednostavniji) ili od grožđa (kompleksan), složili se s ekipom restorana da će se njihova kombinacija dopasti svakome, pa nastavili kremastim rižotom s patliđanima, pršutom i čipsom od patliđana.

Među prvima smo kušali jesenski meni restorana Crna svinja
Bakhov sin Ivo Kozarčanin 

Zvijezda ranog poslijepodneva bili su svinjski kotleti. To je za pripremu najzahtjevniji dio svinjskog mesa zato što je suh, no Marijo, Marinko i ekipa su ga pekli na 65 stupnjeva i meso u obliku tomahawka bilo je sočno i mekano poput zrele dinje. Pratili su ga pečeni bijeli krumpir iz obližneg Ernestinova prethodno prokuhan s brašnom od bijelog kukuruza, umak od frankovke, zaprženi luk, klice...

Među prvima smo kušali jesenski meni restorana Crna svinja
Bakhov sin Ivo Kozarčanin 

 Lijepu priču zaokružili smo s dva nježna čokoladna deserta, a i vinima smo prošetali Slavonijom i Podunavljem, od klasičnog Sauvignona vinarije Galić iz Kutjeva do Chardonnaya Sur lie Jasne Antunović iz Dalja. Vinskom kartom opravdano dominiraju lokalna vina, uz poneki klasik vinskih regija pa i iz inozemstva.

Među prvima smo kušali jesenski meni restorana Crna svinja
Bakhov sin Ivo Kozarčanin 

Dobar dio namirnica u Crnu svinju stiže iz vlastitog uzgoja, imaju kuniće, patke te kokoši berlinke čije je meso na putu od domaćih prema fazanu i savršeno je za krepke juhe, a i ono što nije njihovo pokušavaju nabaviti od kooperanata iz okolice. Terra Negra Country Club nudi i luksuzni smještaj u Villi Pi. Okružena je zelenilom, među kojim je i povrtnjak, što nadopunjuje turistički dio poslovanja Žito grupe Marka Pipunića.

Među prvima smo kušali jesenski meni restorana Crna svinja
Bakhov sin Ivo Kozarčanin 

'Neki sa sobom po svijetu vode vozača, drugi tjelohranitelja, a Marko Pipunić kuhare', prenio je Marinko Rotim Pipunićeve riječi. Sudeći po tome što ti kuhari pripremaju, isplatilo ih se voditi i treba ih pustiti da i dalje uče putujući pa će i sve više svjetskih putnika doći učiti o finoj hrani u okolicu Osijeka.