Ukoliko ste i vi jedan od strastvenih sakupljača kuharica onda će zasigurno i ovaj naslov privuči vašu pažnju. Nik Sharma, autor kuharice “Season”, fotograf, znastvenik te food kolumnist, objavio je novu knjigu, “The Flavor Equation”. Ova kuharica privlači fotografijama, koje su i inače dio prepoznatljivog potpisa ovog autora, te sadržajem od 100 recepata, ali prije svega autorskim pristupom.

Otkrijte što se krije iza pojma 'jednadžba okusa'
Nik Sharma / abrowntable.com 

Jer Sharma je stvaranju ove knjige pristupio i kao molekularni biolog, nadilazeći klasične analize okusa a stavljajući fokus na doživljaj, igru aroma i tekstura, vizulani dojam, čak i doživljaj zvuka potaknut uživanjem u jelima. Zato su odabrane fotografije i recepti i više nego odličan poticaj da knjiga osim kao zanimljivo i vrlo estetično djelo zaživi i u praksi, kuhanjem i otkrivanjem doživljaja u vašoj kuhinji. Slavni Yotam Ottolenghi knjigu je opisao riječima: "Duboko, svježe i vrlo informativno. Sjajno postignuće.". Dovoljan poticaj da se knjiga uskoro nađe i u vašim rukama.

Otkrijte što se krije iza pojma 'jednadžba okusa'
Nik Sharma / abrowntable.com