Boškinac, jedan od nekoliko hrvatskih restorana koji se mogu pohvaliti s Michelinovom zvjezdicom, danas je predstavio novog chefa svoje kuhinje. Nakon Matije Bregeša, kuhinju ovog restorana smještenog na otoku Pagu, vodit će Marko Turković, rođeni Korčulanin koji je upravo na rodnom otoku te kasnije i u Dubrovniku 2009. godine započeo svoju karijeru.

Prije sedam godina otišao je u inozemstvo, sa željom da upozna sustave visoke kuhinje i upije što više znanja, iskustva i savjeta renomiranih chefova. Tako je iskustvo stjecao, među ostalim, u restoranu De Kromme Watergang u Nizozemskoj (2 Michelinove zvjezdice), Schauenstein Schlossu u Švicarskoj (3 Michelinove zvjezdice), koji vodi chef Andreas Caminada te u trenutno najboljem restoranu svijeta prema World’s 50 Best Restaurants listi - Mirazuru (3 Michelinove zvjezdice) kod chefa Maura Colagreca.

Nakon toga se vratio u Hrvatsku, na Korčuli je radio kao chef Mimi's Bistroa u loži Taras, a zatim kao sous chef u Aterini. U jesen 2017. je opet išao vani, učiti i raditi uz chefa Kobea Desramaulta u restoranu Chambre Séparée (1 Michelinova zvjezdica) u Gentu u Belgiji, koji ostavlja dubok trag na razvoj njegove buduće kulinarske filozofije i pristupa namirnicama.
Povratkom u Hrvatsku radio je u Mano2 kao desna ruka chefa Hrvoja Kroflina a nakon više od dvije godine rada u tom zagrebačkom restoranu, preuzet će kuhinju Boškinca. Valja napomenuti i da se Marko Turković educira i oko poznavanja vina, pa je tako završio WSET Level 2.

Iz Boškinca poručuju kako će i ubuduće graditi svoju priču na vrhunskoj kvaliteti i namirnicama s otoka Paga, čemu ćemo moći svjedoči od sredine veljače kada se planira otvaranje.