Tuna meatballs ili polpete od tune zanimljiva su inačica klasičnih mesnih polpeta. U receptu koji nam donosi chefMarin Medak, uz tunu ide i špek te čili papričice, sami radite smjesu a dobivene polpete poslužujete uz šalšu i kremastu palentu.
Priprema nije previše komplicirana, a rezultat je za prste polizati! Evo što vam treba i koji su koraci u pripremi.
Sastojci:
600 g svježe tune
50 g špeka
100 g krušnih mrvica
300 g kruha
20 g čili papričica
20 g češnjaka
0.2l mlijeka
12 g soli
5 g crnog papra
0,1l maslinovog ulja
20 g nasjeckanog peršina
1kg pelata
3 luka
Priprema polpeta:
Tunu i špek narežite na kockice. Nakon toga narežite i kruh na kockice te ih stavite u mlijeko.
Potom tunu, kruh i špek stavite u flajšmašinu i zajedno ih provucite kroz mašinu. U smjesu dodajte sve osim pelata i luka, a češnjak prije dodavanja prvo popržite na ulju i tek onda ubacite u smjesu. Sve dobro promiješajte i ostavite preko noći u frižideru da se okusi spoje.
Od pelata i luka napravite šalšu. Od ohlađene smjese oformite polpete i zapecite ih na tavi u ulju a potom prebacite u šalšu i neka se kuha sve skupa oko pola sata.
Servirajte s umakom na kremastoj palenti.
Sastojci i priprema palente:
300 g palente
20 g grana padana
20 g maslaca
0,1l vrhnja za kuhanje
U vodi kuhajte palentu oko 10 min, potom maknite s vatre i dodajte sve ostalo te dobro promiješajte. Servira se odmah!
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju