Volite li ovo koštunjičavo voće vrijeme je za uživanje kako u svježim plodovima tako i u brojnim receptima, jer sezona marelica je kratka. Zato pripremite i nabujak, slasticu koju možete poslužiti u svako doba dana a koja će biti i odlična zamjena klasičnom doručku ili večeri. Dobar tek!
Sastojci
8 velikih marelica
500 ml mlijeka
70 g instantne pšenične krupice
2 žlice šećera
2 jaja
200 g posnoga sira
2 žlice vanilin šećera
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Marelice operite, posušite, prerežite napola i odstranite koštice. U loncu zakuhajte mlijeko, uspite krupicu pa kratko prokuhajte da se griz zgusne. Umiješajte šećer i maknite lonac sa štednjaka. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odvojite bjelanjke od žumanjaka te ih izmiksajte sa svježim sirom i šećerom pa ih umiješajte u griz. Na kraju u smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu od griza rasporedite u jednu veću ili četiri manje namašćene vatrostalne posude pa posložite marelice s ravnom stranom prema dolje. Nabujak pecite 20 do 30 minuta, dok ne postane zlaćan. Potom ga izvadite iz pećnice, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju