Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJETNA KUHINJA

Vrijeme je za fritaju, sočni ljetni obrok

Autor Martina Rafaeli
Autor Martina Rafaeli

Ovaj je hranjivi obrok idealan za svako doba dana

Izvor: Profimedia

Kasni doručak, ukusni brunch, lagani ručak ili obiteljska večera - sve je to moguće preipremite li ovo jednostavno a tako ukusno jelo. Jedini preduvjet je da volite jaja i sezonsko povrće jer ovo jelo prava je poslastica zahvaljujući brojnim kombinacijama koje nam poslužuje ljeto. Ovaj je recept savršen i zato jer završnom pripremom u pećnici povezuje sve sastojke u slasno savršenstvo pa je odlično za nešto manje vruće dane, predah od dugog ljeta. Za one koji ne mogu bez mesa i mesnih delicija preporuka je i narezati malo slanine ili kobasica te ih dodati navedenim sastojcima. Dobar tek.

Ljetna fritaja

Sastojci
1 tikvica
1 manji luk
češanj češnjaka
6 jaja
žlica kiselog vrhnja
žlica parmezana
žlica maslaca
svježe začinsko bilje po izboru
malo limunova soka
maslinovo ulje

Priprema
Na tavi zagrijte žlicu ulja pa dodajte luk i češnjak i kratko pržite. Dodajte tikvicu koju ste naribali ili sitno nasjeckali. Začinite soli i paprom pa kuhajte oko pet minuta. Dodajte maslac i pustite da se rastopi. U posebnoj posudi pomiješajte jaja, kiselo vrhnje, sol i papar. Dobivenu smjesu prelijte preko povrća. Pecite na slaboj vatri, ali čim dodate jaja, dobro promiješajte sve sastojke. Pecite oko tri minute. Pospite parmezanom pa stavite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite desetak minuta. Dok je fritaja u pećnici, pomiješajte limunov sok, žlicu maslinova ulja i začinsko bilje. Začinite soli i paprom, a kada je fritaja gotova, polijte je smjesom sa začinskim biljem. Poslužite toplo. Po želji začinite svježe narezanim mladim lukom te uz sezonsku salatu.

Izbor Urednika

Royals