Vrijeme je kukuruza, mnogima omiljenog snacka na kraju ljeta - često ga jedemo kuhanog ili pečenog, radimo ih sami ili uzimamo sa štandova po gradu. No, s obzirom da je sezona ove namirnice, možemo se malo i poigrati s njom u kuhinji.

Ovaj put odlučili smo se za juhu od kukuruza, jednostavan recept uz mali ‘twist’ - limetu. Isprobajte ovu osvježavajuću, hranjivu ali i zdravu juhu za čiju vam pripremu treba jedva pola sata.
Uživajte!

Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja
1 mali krumpir, oguljen i nasjeckan
1 mala mrkva, nasjeckana
1 mali luk, nasjeckan
1 češanj češnjaka, mljeven
4 šalice pilećeg temeljca
6 šalica kukuruza, svježeg ili iz konzerve
sol i papar
2-3 žlice svježeg peršina ili majčine dušice
2 limete
ljuti umak ili maslac
vlasac za ukras

profimedia-0528931209
Profimedia 

Priprema:

Zagrijte srednji/veliki lonac na umjerenoj vatri. Dodajte maslinovo ulje zajedno s krumpirom, mrkvom i lukom. Kuhajte dok luk ne omekša, oko 6-7 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte još 30 sekundi.

Ulijte pileći temeljac i promiješajte. Dodajte sol i papar, pustite da zavrije pa poklopite, smanjite vatru i pustite da krčka još 5 minuta. Zatim dodajte 3 šalice kukuruza i kuhajte poklopljeno 10-15 minuta dok povrće ne omekša. Smjesu premjestite u blender i miksajte dok ne postane glatka.
Vratite juhu u lonac. Dodajte preostale 3 šalice kukuruza, peršin, sol i papar po ukusu. Poslužite s limetom i maslacem ili ljutim umakom te ukrasite s vlascem.