Jesen miriše na dunje, zar ne? To ukusno, zlatno voće puno je potencijala za razne zimnice - zadnji put smo vam predstavili slatko od dunje a ovaj put radimo - sok. Inače, kad se priprema nešto od dunje, uvijek ju je dobro skuhati - tad slatkoća njezina okusa bolje dolazi do izražaja. Ako koristimo svježu dunju, okus može biti razočaravajući. No, kako mi volimo izazove, tako smo potražili recept za sok od dunje za koji dunju ne treba kuhati. Doduše, zato smo ga obogatili s još jesenskog voća, dodali smo i bundevu te malo cimeta a rezultat je ukusni (i mirisni) napitak pun vlakana, antioksidansa, vitamina B i C.
Provjerite recept u nastavku!

Sastojci:
1 srednja dunja
1 kriška svježeg limuna
1 srednja naranča
1 srednja jabuka
1 šalica bundeve narezane na kockice
1 crtica cimeta

Priprema:
Iscijedite sok od dunje, limuna, naranče, jabuke (nemojte je guliti) i bundeve uz pomoć sokovnika ili sve sastojke smiksajte u blenderu. Dodajte i cimet i kad je gotovo, poslužite odmah ili zamrznite za kasnije.