Komad bijelog pilećeg mesa volimo jer se priprema lako i brzo ali kad klasična priprema dosadi dobro je posegnuti za receptom koji će ovom komadu mesa pružiti novu dimenziju okusa. A tajna dobrog okusa krije se u jednostavnim sastojcima – limunu i papru, uz koje će vas vaš komad bijelog pilećeg mesa oduševiti sočnošću i mekoćom. Meso možete pripremiti u pećnici ili na štednjaku u tavi pri čemo je važno da kada dodate pripremljeni umak smanjite vatru na srednju jačinu te da pripremate meso sa svake strane oko tri minute ili do trenutka u kojem umak poprimi svilenskastu teksturu.

Sastojci
65 g brašna
1 žlica mješavine korice limuna i papra
1 žličica soli
2 limuna prerezana na polovice
450 g pilećih prsa (bez kože i kostiju)
Maslinovo ulje
1,2 dcl pilećeg temeljca
2 žlice maslaca
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
Svježe nasjeckan peršin

Priprema: u srednje velikoj posudi pomiješajte brašno, mješavinu korice limuna i papra, (začin se kupuje pripremljen ili ga pripremite tako naribanu koricu limuna pomiješate s izmrvljenim zrnima crnog papra te sušite na niskoj temeraturi u pećnici sve dok smjesa nije suha), sol i sok jednog limuna. Komade pilećeg fileta uvaljajte u mješavinu. Ostatak limuna narežite na kolutove. U većoj posudi za pečenje ili tavi ugrijte ulje. Dodajte piletinu i pecite dok donja strana ne poprimi zlatnu boju. Okrenite meso, nastvite s pečenjem. Potom dodajte temeljac, maslac, češnjak te limun. Pecite dok se tekućina ne reducira, oko pet minuta, uz povremno polijevanje mesa s umakom. Poslužite začinjeno sa svježe nasjeckanim peršinom.