Komad bijelog pilećeg mesa volimo jer se priprema lako i brzo ali kad klasična priprema dosadi dobro je posegnuti za receptom koji će ovom komadu mesa pružiti novu dimenziju okusa. A tajna dobrog okusa krije se u jednostavnim sastojcima – limunu i papru, uz koje će vas vaš komad bijelog pilećeg mesa oduševiti sočnošću i mekoćom. Meso možete pripremiti u pećnici ili na štednjaku u tavi pri čemo je važno da kada dodate pripremljeni umak smanjite vatru na srednju jačinu te da pripremate meso sa svake strane oko tri minute ili do trenutka u kojem umak poprimi svilenskastu teksturu.
Sastojci
65 g brašna
1 žlica mješavine korice limuna i papra
1 žličica soli
2 limuna prerezana na polovice
450 g pilećih prsa (bez kože i kostiju)
Maslinovo ulje
1,2 dcl pilećeg temeljca
2 žlice maslaca
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
Svježe nasjeckan peršin
Priprema: u srednje velikoj posudi pomiješajte brašno, mješavinu korice limuna i papra, (začin se kupuje pripremljen ili ga pripremite tako naribanu koricu limuna pomiješate s izmrvljenim zrnima crnog papra te sušite na niskoj temeraturi u pećnici sve dok smjesa nije suha), sol i sok jednog limuna. Komade pilećeg fileta uvaljajte u mješavinu. Ostatak limuna narežite na kolutove. U većoj posudi za pečenje ili tavi ugrijte ulje. Dodajte piletinu i pecite dok donja strana ne poprimi zlatnu boju. Okrenite meso, nastvite s pečenjem. Potom dodajte temeljac, maslac, češnjak te limun. Pecite dok se tekućina ne reducira, oko pet minuta, uz povremno polijevanje mesa s umakom. Poslužite začinjeno sa svježe nasjeckanim peršinom.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju