U atraktivnom prostoru MM Kantine, u odličnoj atmosferi je održana radionica u kojoj su polaznici kroz stručno vođenje step by step učili ne samo kako pripremiti odlična jela, već su otkrivali i vrhunske namirnice i vina, ideje sparivanja te tako i otvorili novi ciklus gastro radionica. Radionicu je vodio chef Marijo Čepek koji je na vrlo neposredan način podučavao kako samim tehnikama, tako i korištenju namirnica premium segmenta koje već dugi niz godina u regiju uvozi Selekcija MM, a sve s željom da prisutni nauče kako pripremati odlična jela. Uz sjajan Čepekov food show, vlasnik MM Kantine Marijo Mendek kroz večer je predstavljao odabrana vina koja su pratila Čepekove kreacije na tanjuru. Kroz radnu atmosferu moglo se naučiti i puno zanimljivosti o nekim od najboljih europskih vina, ali i MM selekcija. Goste je dočekao pjenušac dobrodošlice, talijanska osvježavajuća Franciacorta Brut, Ferghettina.
A u večer se krenulo s pripremom cevichea od gambero rossa sa Sicilije koje je Čepek sa svojim vještim pomagačima poslužio s agrumima i kremom od avokada i manga. Uz ovo se osvježavajuće jelo pio se izuzetan Von Winning, Riesling Premier Cru "Paradiesgarten" 2020., zbog svojih slatkih punih aroma te savršeno balansiran – od mnogih proglašen za vino večeri.
Nakon odličnog cevichea polaznici radionice su uz pomoć chefa te kuharskog tima pripremili bisque, krem juhu od celera i gambero rossa. Nakon na red su došle galicijske carabinero kozice koje su pažnju privukle i prije same pripreme da bi na tanjuru završile poslužene kao zapečeni Carabinero a la Thermidor. Naučilo se tu dosta o samoj pripremi ovog jela, a svi su odmah tražili i upute kako na on-line shopu MM Kantine doći do ovakvih kraljevskih rakova, kako bi se i sami odvažili ovakvo jelo pripremati doma. Uz jedno delikatno jelo poput ovog, valjalo je popiti i čašu istog takvog vina. Marijo Mendek je predstavio svoj odabir za ovaj slijed jela pa se nazdravilo ovoj interaktivnoj radionici s Roland Lavantereux, Chablis Vauprin 2019. Tipični predstavnik Burgundije, za istinske sladokusce.
Odlična atmosfera postala je još i bolja kad se krenulo s pripremama steaka s američke farme "Platte Valley". Picanha steakovi su bili pripremani na otvorenom plamenu u dvorištu MM Kantine a chef je za vrijeme pripreme otkrio brojne male tajne koje su komad mesa pretvorile u savršen obrok poslužen uz torticu od krumpira i glazirano mlado povrće koje se također može naručiti preko Selekcije MM. Premium povrće čiji proizvođači im nisu bili dovoljni pa se već neko vrijeme bave razvojem poljoprivrede na svojoj farmi gdje će imaju razne vrste cvijeća i povrći, kao što imaju i stado ovaca i mladih janjčića. Na potresom pogođenom području pored Gline, odlučili su na svoj mudar način oživjeti i taj dio Hrvatske. Uz savršeno pečen steak, ali i slatko mlado povrće puno okusa, Mendek je svima okupljenima ponudio Elio Altare, Barbera d'Alba 2020 te vlastitu proizvodnju Mendek, Selekcija Plavac Mali 2009. Kvalitetna talijanska sorta puna voća i slatkoće i plavac tinejdžer kao sjajan dokaz koliko ova naša sorta može poživjeti u boci.
Korak po korak, radionica se približila i trenutku pripreme i posluživanja deserta. Krema od 72% Weiss francuske čokolade s domaćim hrskavim petit fourom nam je svima odlično sjela. Dictator rum je bio tu da zaokruži cijelu priču.
Mariju Mendeku su u ulozi domaćina radionice više nego uspješno asistirali Ribafish i Kasanda, blogerica s bloga Vilicom kroz Hrvatsku, koji su uz odličnu domaćinsku ulogu poslali i poziv svima zainteresiranima da se pridruže na budućim radionicama. Potvrda odlične radionice su i ove fotografije: