Jeste li kad bacili kupus na roštilj? Ako niste, krajnje je vrijeme jer će vas, baš kao što je i nas, oduševiti okus kupusa pripremljenog na ovakav način. Grilani kupus odličan je ljetni prilog, za izradu vam ne treba puno - nešto više od pola sata - a možete se poigrati i sa začinima i umacima koje ćete poslužiti uz ovo jelo. U nastavku otkrivamo kako najlakše napraviti kupus na ovakav način te koji vam sve sastojci trebaju za osnovni recept.
Sastojci:
1 velika glavica kupusa, očišćena od jezgre i narezana na 8 kriški
8 žličica maslaca
¼ šalice vode
½ žličice češnjaka u prahu ili po ukusu
Sol i papar
Dodatni začini po želji
Priprema:
Zagrijte vanjski roštilj na srednje jaku vatru. Na dno velike metalne posude za pečenje rasporedite kriške kupusa. Ulijte vodu u posudu. Na svaku krišku kupusa stavite žličicu maslaca, obilno začinite češnjakom u prahu, posolite, popaprite i dodajte još začina po želji. Posudu prekrijte aluminijskom folijom i stavite je na prethodno zagrijani roštilj. Pecite dok kupus ne omekša, oko 30 minuta i poslužite.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju