U organizaciji The World’s 50 Best Restaurants i The World’s 50 Best Bars te uz partnersku podršku Basque Culinary Centra, u Bilbau je održana ceremonija predstavljanja nove, druge, 50 NEXT generacije, generacije koju čini 50 izvrsnih mladih ljudi (odabranih između 400 kandidata), pojedinaca sa svih kontinenata koji su prepoznati kao snaga koja donosi promjene, zacrtava smjer na poljima gastronomije, hospitalityja, znanosti, tehnologija, proizvodnje, kreativne industrije i aktivizma.
Vrijedan i nadasve inspirativan projekt 50 NEXT ove se godine nastavio nakon što je usprkos uvjetima pandemije pokazao svoju važnost kada je u 2021. predstavljena prva generaciju pojedinaca, mladih ljudi koji svojim radom, znanjem i predanošću inspiriraju, osnažuju i povezuju raznoliku zajednicu.

Ceremonija predstvaljanja je bila šlag na desert odličnog višednevnog druženja, otkrivanja najboljeg odšpanjolske regije Baskije, ali i prilika u kojoj se uživalo u inspirativnim predavanjima, panelima i predstavljanjima.

Drugu generaciju čine pojedinci u dobi od 22 do 37 godina koji su u skladu s onim što rade i razvijaju, podijeljeni u sedam kategorija: Gamechanging Producers, Tech Disruptors, Empowering Educators, Entrepreneurial Creatives, Science Innovators, Hospitality Pioneers and Trailblazing Activists, te tako zajedno otvaraju pogled u izuzetan svijet.

Na samoj su ceremoniji, na kojoj se zahvalilo i prvoj 50 Next generaciji, uživo gostovala velika imena, chefovi Mauro Colagreco, Dominique Crenn i Joan Roca, kao i drugi slavni chefovi koji su se pridružili video vezom te pružili snažnu podršku novoj generaciji.

Ovom je ceremonijom potvrđeno kako je budućnost gastronomije već započela te kako se ona oblikuje i usmjerava kako na poljima tako i u kuhinjama, laboratorijima te ulicama diljem svijeta. Jer pripadnici ove generacije ne samo da već imaju odgovore na brojna pitanja, oni su živi primjer kako je izvrsnost u onome čime se bave od velike važnosti za suočavanje s pitanjima proizvodnje hrane životinjskog porijekla, food wastea, korištenja novih tehnologija u svrhu očuvanja planeta, održivosti te izuzetnih rješenja, kako u kuhinjama uspješnih restorana tako i u zajednicama gdje se glas o novom, drugačijem i inkluzivnijem svijetu tek probija. Čestitamo!

Odvojite vrijeme, inspirirajte se te upoznajte 50 Next generaciju.