Jednostavan, ukusan i - brzi recept, savršena je kombinacija. Upravo jednog takvog ima i poduzetnica, bivša manekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić. Suzy je otkrila kako priprema biskvit s voćem, kojeg je spremala i njezina majka, a obožava ga cijela obitelj.
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
Vrijeme pečenja: oko 35 minuta
Vrijeme hlađenja: oko 1 sat
Temperatura pećnice: 180C
Mjera: čaša od jogurta
Sastojci:
* 4 jaja
* 2 čaše šećera (4 dl)
* 2 vanilin šećera
* 1 čaše ulja (2 dl) - suncokretovo, biljno, kokosovo ili neko egzotično ulje
* 2 čaše jogurta (4 dl), može i jogurt od šumskog ili nekog dr. voća
* 4 čaše prosijanog brašna (2 mekog i 2 oštrog)
* 2 praška za pecivo
* 2 prstohvata cimeta
* naribana korica nešpricanog limuna, limete ili naranče
* aroma limuna, limete ili naranče - prema želji
* putar za kalup
* brašno za kalup
* štaub šećer - za posipanje kolača
* razno voće (zamrznuto, svježe) - npr. mješavina šumskog voća, trešnje, višnje, jagode, marelice ili dzem od voća
* šlag ili puding od vanilije - prema želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i ulje izmiksajte (ručno ili električnim mikserom) pa dodajte jogurt, prosijano brašno (čašu po čašu) s praškom za pecivo, cimet, koricu od limuna ili naranče i prema želji par kapi arome limuna ili naranče. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i lagano špatulom umiješajte u pripremljenu smjesu. Sipajte u kalup prethodno premazan putrom i pobrašnjen. Voće umočite u štaub šećer i rasporedite po biskvitu. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta. Probajte vilicom je li kolač gotov. Posipajte ga šećerom u prahu ili prema želji prelijte pudingom od vanilije ili tučenim slatkim vrhnjem.