Ljeto je na izmaku, ali to ne znači da ne možemo 'guštati' u okusima Mediterana, prisjećajući se pritom godišnjeg odmora i sunčanih dana. Pravo je vrijeme da svoje nepce 'počastite' upravo 'morskom' delicijom. U nastavku zato donosimo recept za buzaru sa škampima i kozicama, bivše manekenke i autorice najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić. Za pripremu ovog obroka trebat će vam tek 40 minuta. Dobar tek! 

Za 4 - 6 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja:40 minuta

Sastojci: 

1 – 1,5 kg škampa i kozica
1 luk (sitno nasjeckan)
4-5 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
15 g konzerviranog paradajza
prezle
peršin (sitno nasjeckan)
ružmarin
2-4 dl bijelog vina
1,5 dl maslinovog ulja
papar
sol

Priprema: 

Na maslinovom ulju prodinstajte sitno nasjeckani luk da požuti. Dodajte češnjak, paradajz, prezle, peršin, malo ružmarina, papar i sol. Dodajte škampe i kozice te zalijte vinom. Kad vino ishlapi, dodajte vode i pokriveno kuhajte na slaboj vatri 20-ak minuta. Prema potrebi dosolite i dopaprite te dodajte još prezla ili vode. Na kraju posipajte nasjeckanim peršinom i vruće poslužite.