Jedan od simbola ljetnih dana svakako je - roštilj. Međutim, za ukusan obrok ne moramo uvijek imati roštilj ili peku. 'Lignje se mogu ispeći u pećnici i isto tako biti vrlo ukusne i sočne', tvrdi bivša manekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić, a mi u nastavku donosimo njezin recept za - lignje u pećnici. 

Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Temperatura pećnice: 180C

Sastojci:

70 dag lignji
60 dag krumpira (narezan na četvrtine)
ružmarin (sitno nasjeckan)
2-3 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
razno povrće (prema želji)
peršin (sitno nasjeckan)
1,5 dl bijelog vina
maslinovo ulje
krupna morska sol
svježi papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lignje očistite. Krumpir ogulite, narežite i zajedno s lignjama posložite u nauljen kalup za pečenje. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani ružmarin i prema želji neko povrće: chery rajčicu, papriku... Pecite poklopljeno u pećnici pola sata. Češnjak i peršin pomiješajte s maslinovim uljem i bijelim vinom pa pred kraj pečenja zalijte lignje i krumpir. Otklopljeno zapecite još 5 – 10 minuta.