Jedan od simbola ljetnih dana svakako je - roštilj. Međutim, za ukusan obrok ne moramo uvijek imati roštilj ili peku. 'Lignje se mogu ispeći u pećnici i isto tako biti vrlo ukusne i sočne', tvrdi bivša manekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić, a mi u nastavku donosimo njezin recept za - lignje u pećnici.
Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Temperatura pećnice: 180C
Sastojci:
70 dag lignji
60 dag krumpira (narezan na četvrtine)
ružmarin (sitno nasjeckan)
2-3 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
razno povrće (prema želji)
peršin (sitno nasjeckan)
1,5 dl bijelog vina
maslinovo ulje
krupna morska sol
svježi papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lignje očistite. Krumpir ogulite, narežite i zajedno s lignjama posložite u nauljen kalup za pečenje. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani ružmarin i prema želji neko povrće: chery rajčicu, papriku... Pecite poklopljeno u pećnici pola sata. Češnjak i peršin pomiješajte s maslinovim uljem i bijelim vinom pa pred kraj pečenja zalijte lignje i krumpir. Otklopljeno zapecite još 5 – 10 minuta.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju