Usporavaju starenje mozga, čuvju srce, kosti, imunitet i probavu... Sve su to - borovnice. Ovo ukusno sezonsko voće, s malo kalorija i puno nutritivne vrijednosti, jednko je ukusno sirovo i u raznim desertima. Isprobajte zato biskit od borovnice koji je podijelila velika gurmanica, bivša manekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić. 

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
Vrijeme pečenja: oko 35 minuta
Vrijeme hlađenja: oko 1 sat (tko izdrži)
Temperatura pećnice: 180 stupnjeva
Mjera: čaša od 2 dl

Sastojci:
2 jaja
1 čaša šećera (2dl)
2 vanilin šećera
1/2 čaše ulja (1 dl) - suncokretovo, biljno, kokosovo ili neko egzotično ulje
1 čaša jogurta (2 dl)
2 čaše prosijanog brašna (manitoba)
1 prstohvat cimeta
naribana korica nešpricanog limuna, limete ili naranče
aroma limuna, limete ili naranče - prema želji
putar za kalup
brašno za kalup
štaub šećer (šećer u prahu)- za posipanje kolača
20 dag borovnica

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje izmiksati (ručno ili električnim mikserom) pa dodati jogurt, prosijano brašno (čašu po čašu) s praškom za pecivo, cimet, koricu od limuna ili naranče i prema želji par kapi arome limuna ili naranče. Sipati u kalup prethodno premazan putrom i pobrašnjen. Borovnice posipati 'štaub' šećerom i rasporediti po biskvitu. Peći u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta. Probati vilicom je li kolač gotov. Posipati 'štaub' šećerom ili prema želji preliti pudingom od vanilije ili tučenim slatkim vrhnjem.