Usporavaju starenje mozga, čuvju srce, kosti, imunitet i probavu... Sve su to - borovnice. Ovo ukusno sezonsko voće, s malo kalorija i puno nutritivne vrijednosti, jednko je ukusno sirovo i u raznim desertima. Isprobajte zato biskit od borovnice koji je podijelila velika gurmanica, bivša manekenka i autorica najprodavanije kuharice u regiji 'Mama zna', Suzy Josipović Redžepagić.
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
Vrijeme pečenja: oko 35 minuta
Vrijeme hlađenja: oko 1 sat (tko izdrži)
Temperatura pećnice: 180 stupnjeva
Mjera: čaša od 2 dl
Sastojci:
2 jaja
1 čaša šećera (2dl)
2 vanilin šećera
1/2 čaše ulja (1 dl) - suncokretovo, biljno, kokosovo ili neko egzotično ulje
1 čaša jogurta (2 dl)
2 čaše prosijanog brašna (manitoba)
1 prstohvat cimeta
naribana korica nešpricanog limuna, limete ili naranče
aroma limuna, limete ili naranče - prema želji
putar za kalup
brašno za kalup
štaub šećer (šećer u prahu)- za posipanje kolača
20 dag borovnica
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje izmiksati (ručno ili električnim mikserom) pa dodati jogurt, prosijano brašno (čašu po čašu) s praškom za pecivo, cimet, koricu od limuna ili naranče i prema želji par kapi arome limuna ili naranče. Sipati u kalup prethodno premazan putrom i pobrašnjen. Borovnice posipati 'štaub' šećerom i rasporediti po biskvitu. Peći u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta. Probati vilicom je li kolač gotov. Posipati 'štaub' šećerom ili prema želji preliti pudingom od vanilije ili tučenim slatkim vrhnjem.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju