Kylie Minogue - raspjevana kraljica rosea

Njezin Kylie Signature Rose od sorti carignan i cabernet sauvignon osvojio je globalno tržište, a nakon toga predstavila je još dva vina - Rosé Cotes De Provence i Prosecco Rosé

Profimedia

“Vino je seksi jer je elegantno, a podrazumijeva i dobru zabavu, ugodno druženje i lijep provod. Ono je poput glazbe - ima više slojeva, uz njega se vežu razne emocije, note i strukture”, govori slavna glazbenica Kylie Minogue koja je 2020., prvo u Velikoj Britaniji, a potom i u rodnoj Australiji, predstavila svoje prvo rose vino pod vlastitom etiketom. Kako je vrijeme odmicalo, njezin Kylie Signature Rose, blend sorti carignan i cabernet sauvignon iz francuske regije Laguedoc imao je sve bolje rezultate prodaje te su na tržište stigla i druga vina - Rosé Cotes De Provence i Prosecco Rosé. A sada je ista ponosno plasirala i na američko tržište.

Profimedia 

“Sviđa mi se ovaj vinski biznis, to je za mene jedna vrsta poezije. A ja postajem prava vinska mušica”, priča Kylie koja se za vinarstvo zainteresila još 2017. kada je u Nashvilleu snimala svoj album 'Golden'.

“Bila sam sretna, kreativna i uživala u životu usred ljeta. U Nashvilleu je bilo jako vruće te sam u šali rekla svom menadžeru da mi treba čaša vina kako bih povećala svoju otpornost na vrućinu. Natočili su mi izvrstan rose, promatrala sam ga kako sjaji u čaši... i tada sam osjetila tu veliku želju da se i sama okušam u proizvodnji vina. I evo, nekoliko godina kasnije vlasnica sam globalno uspješnog vinskog biznisa”, pohvalila se glazbenica koja je do sada prodala više od pet milijuna boca svoge rosea diljem svijeta.

Profimedia 

“Sada puno svog vremena provodim u vinariji, te se taj posao izmjenjuje u ciklusima s onim glazbeničkim”, rekla je Minogue koja je, kako bi naučila sve što je potrebno o proizvodnji vina i uključivanju u vinski biznis, provela puno vremena posjećujući vinarije diljem Italije i Francuske, kušajući najbolja vina i učeći od najboljih. Na kraju se udružila s timom tvrtke Benchmark Drinks s kojima je kreirala svoja vina.

“U suradnji s ljudima iz tvrtke Benchmark Drinks kreirala sam svoj Singature Rose u koji sam se odmah zaljubila. On je svjež, lagan i savršene blijedo ružičaste boje”, pohvalila se Kylie, dok je Paul Schaafsma iz Benchmark Drinksa za slavnu glazbenicu rekao kako ima profinjeno nepce i odličan ukus za vina.