Sastojci: 1 glavica cvjetače 1 glavica luka 2 dl vrhnja za kuhanje ili mlijeka maslinovo ulje sol, papar malo muškatnog oraščića peršin za ukrašavanje
Cvjetaču treba oprati, odvojiti zelene dijelove od cvata. Popržiti luk na maslinovu ulju, dodati zeleni dio cvjetače i pustiti da omekša uz miješanje. Tko voli, može popržiti i malo dimljene pancete uz povrće. Na propirjani luk dodati cvjetiće cvjetače pojedinačno odvojene i sve zaliti s toliko vode da bude prekriveno. Kuhati lagano 20-ak minuta dok povrće ne bude mekano. Kad povrće omekša, usitniti ga štapnim mikserom, vratiti u zdjelu te dodati sol, papar, vrhnje za kuhanje (ili mlijeko) i malo muškatnog oraščića. Kuhati još desetak minuta. Juhu možemo poslužiti sa žlicom kiselog vrhnja posipanog sa zelenim peršinom.
Foto: ThinkStock
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju