Sastojci: pola kg poriluka korjenasto povrće (mrkva, celer, peršin) šalica ričeta (ječmene kaše) glavica crvenog luka slanina (panceta) malo češnjaka i peršina
Na malo maslinova ulja prepržiti sitno nasjeckanu slaninu. Kad slanina lagano pusti masnoću, dodati sitno narezanu glavicu luka. Na laganoj vatri zajedno pržiti te dodati narezano povrće. Dvadesetak minuta sve pirjati uz lagano dodavanje vode ili pilećeg temeljca. Za to vrijeme poriluk izrezati na tanke kolutiće, blanširati dvije minute te procijediti. Ječmenu kašu kuhati 15-ak minuta, a potom je procijediti. Poriluk i ričet dodati u pirjano povrće, posoliti, popapriti, zaliti vodom ili temeljcem. Pred kraj kuhanja, dodati narezani češnjak i peršin. Dobar tek!
Foto: ThinkStock
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju