Sastojci: teleći odrezak 4 kom., cca. 0,60 kg šampinjoni 0,10 kg pršut 0,05 kg kuhana šunka 0,10 kg sir Gauda 0,08 kg konjak 0,03 l vezica peršina sol, papar po potrebi mileram 0,20 l maslac 0,05 kg mesni temeljac 0,10 l ulje 0,05 l
Priprema: Odreske stanjimo, na pola posložimo šunku i sir, začinimo, pa preklopimo. Rubove istučemo batom tako da se zatvore. Na zagrijanoj tavici na koju smo dodali malo ulja i maslaca stavimo pržiti punjene odreske tako da prva strana bude ona na koju su okrenuti rubovi kako bi se bolje stegnuli, tj. zapekli, kako umak i topljeni sir ne bi iscurili. Kad se zarumeni, okrenemo na drugu stranu. Za to vrijeme nasjeckamo šampinjone na listiće i pršut na rezance. Iz tave odlijemo dio masnoće, dodajemo malo maslaca pa šampinjone i pršut. Sve prepržimo, podlijemo s malo konjaka, tj. flambiramo. Zatim dodamo malo mesnog temeljca, izvadimo meso na topli tanjur, a u tavicu dodajemo razmućeni mileram i sve lagano prokuhamo. Začinimo po potrebi. Prelijemo dio odreska, a dio preljeva stavimo sa strane. Prilog stavimo po želji (tijesto ili krumpir).
Savjet: Umjesto teletine, možemo upotrijebiti puretinu ili pileća prsa.recept Branka OgnjenovićaFoto: ThinkStock