Sastojci: kruške 4 kom. cca. 0,60 kg šećer 4 žlice cca. 0,08 kg med 4 žlice cca. 0,08 kg klinčić 4 zrna cimet 1 prutić limun 1 komad sladoled 4 kuglice
Priprema: Kruške ogulimo, prepolovimo i odstranimo sjemenke. U posudu stavimo vode, dodamo šećer, limunov sok, klinčiće, cimet. Kad prokuha, dodamo oguljene kruške i kuhamo dok ne omekšaju. Kad su kuhane, tj. mekane, izvadimo i pustimo da se ohlade. Vodu u kojoj su se kuhale, kuhamo dok se ne zgusne, procijedimo, dodamo med i tim prelijemo kruške. Prilikom posluživanja dodamo sladoled.
Savjet: Nakon guljenja, poželjno je kruške premazati limunom kako ne bi pocrnjele. Prilikom posluživanja ljepše izgledaju narezana u obliku lepeze.
recept Branka OgnjenovićaFoto: ThinkStock
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju