Sastojci: kruške 4 kom. cca. 0,60 kg šećer 4 žlice cca. 0,08 kg med 4 žlice cca. 0,08 kg klinčić 4 zrna cimet 1 prutić limun 1 komad sladoled 4 kuglice
Priprema: Kruške ogulimo, prepolovimo i odstranimo sjemenke. U posudu stavimo vode, dodamo šećer, limunov sok, klinčiće, cimet. Kad prokuha, dodamo oguljene kruške i kuhamo dok ne omekšaju. Kad su kuhane, tj. mekane, izvadimo i pustimo da se ohlade. Vodu u kojoj su se kuhale, kuhamo dok se ne zgusne, procijedimo, dodamo med i tim prelijemo kruške. Prilikom posluživanja dodamo sladoled.
Savjet: Nakon guljenja, poželjno je kruške premazati limunom kako ne bi pocrnjele. Prilikom posluživanja ljepše izgledaju narezana u obliku lepeze.
recept Branka OgnjenovićaFoto: ThinkStock