Sastojci: maline 0,50 -0,60 kg žumanjak 3 kom. šećer 3 žlice prošek 0,15 l piškote 8 kom. sladoled od vanilije 4 kuglice
Priprema: Maline očistimo. U kotlić stavljamo žumanjak, dodajemo šećer i sve zajedno dobro umutimo. Zatim dodamo oko 0,10 l prošeka i ponovno dobro umutimo. Piškote posložimo tako da na svakom tanjuru budu dva komada. Gore poslažemo maline. Poprskamo preostalim prošekom tako da piškote omekšaju. Smjesu od prošeka i jaja tučemo na pari ili vatri uz neprekidno miješanje dok ne dobijemo gust preljev. Tim prelijevamo maline, dodamo kuglicu sladoleda od vanilije i ukrasimo s malo tekuće čokolade po želji.
Savjet: Umjesto prošeka, možemo koristiti i pjenušac ili bijelo vino traminac.recept Branka OgnjenovićaFoto: ThinkStock