Glazbeni i ljubavni par podijelio je s nama svoj uskrsni meni u kojemu će posebno mjesto imati desert: “Moja je mama rodom iz Dalmacije gdje je najpoznatiji uskrsni desert takozvana sirnica, odnosno pinca”.
Sastojci:
1 kg brašna
25 dag maslaca
naribana korica naranče i limuna (po želji)
25 dag šećera
1 žličica soli
8 jaja
2 dl toplog mlijeka
1 žličica šećera
2 kocke svježeg kvasca
2 vanilin šećera
Priprema:
1. U posudi pomiješajte kvasac, toplo mlijeko, žličicu šećera i malo brašna pa ostavite na toplomu mjestu
15-ak minuta da kvasac počne djelovati. U posudu s brašnom dodajte otopljeni maslac, šećer, 6 do 8 žumanjaka, 2 jaja, vanilin šećer, sol i uzdignuti kvasac. Tijesto dobro umijesite, pokrijte i ostavite na toplom 8 do 10 sati ili preko noći.
2. Dignuto tijesto razdijelite na 2 do 3 dijela, ovisno o željenoj veličini sirnice. Svaki komad zasebno stavite na papir za pečenje i ponovno ostavite da se diže. Nakon nekoliko sati dobro dignute sirnice premažite razmućenim jajetom, a možete ih premazati i samo prije pečenja. Na svakoj napravite tri duboka reza, s gornje strane od sredine prema dolje u tri smjera, i pospite krupno usitnjenim kockama šećera. Pecite 30-ak minuta na 180 °C.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju