Glazbeni i ljubavni par podijelio je s nama svoj uskrsni meni u kojemu će posebno mjesto imati desert: “Moja je mama rodom iz Dalmacije gdje je najpoznatiji uskrsni desert takozvana sirnica, odnosno pinca”.

Antonela Đinđić i Marko Kutlić podijelili recept za savršenu pincu
Shutterstock 

Sastojci:

1 kg brašna
25 dag maslaca
naribana korica naranče i limuna (po želji)
25 dag šećera
1 žličica soli
8 jaja
2 dl toplog mlijeka
1 žličica šećera
2 kocke svježeg kvasca
2 vanilin šećera

Priprema:

1. U posudi pomiješajte kvasac, toplo mlijeko, žličicu šećera i malo brašna pa ostavite na toplomu mjestu
15-ak minuta da kvasac počne djelovati. U posudu s brašnom dodajte otopljeni maslac, šećer, 6 do 8 žumanjaka, 2 jaja, vanilin šećer, sol i uzdignuti kvasac. Tijesto dobro umijesite, pokrijte i ostavite na toplom 8 do 10 sati ili preko noći.

2. Dignuto tijesto razdijelite na 2 do 3 dijela, ovisno o željenoj veličini sirnice. Svaki komad zasebno stavite na papir za pečenje i ponovno ostavite da se diže. Nakon nekoliko sati dobro dignute sirnice premažite razmućenim jajetom, a možete ih premazati i samo prije pečenja. Na svakoj napravite tri duboka reza, s gornje strane od sredine prema dolje u tri smjera, i pospite krupno usitnjenim kockama šećera. Pecite 30-ak minuta na 180 °C.